4 portioner

Du behöver

  • 4 rökta makrillar
  • 250 g grön sparris

Chiliaioli

2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 msk chipotlepasta
1 msk ketchup
salt och peppar

Hovmästarsås

1 dl senap
2 msk ljus sirap
1 msk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 msk hackad dill

Servering

kokt potatis
citronklyftor
rädisor

Gör så här

1

Chiliaioli: Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök, chipotlepasta och ketchup och smaka av med salt och peppar.

2

Hovmästarsås: Blanda senap, sirap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör i dill och smaka av med salt och peppar.

3

Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den i saltat vatten i 5 minuter.

4

Servering: Lägg upp makrillen på tallrik med kokt potatis, sparris, citronklyftor, rädisor och såserna.