8 bitar

Du behöver

Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Hallonfyllning

250 g frysta hallon
400 g färskost
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde

Kolafyllning

1 dl dulce de leche
2 dl vispgrädde

Garnering

godisägg
färska hallon
kryddgrönt

Ugn: 175°

Gör så här

1

Tårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd om tills allt är blandat.

2

Smörj en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna.

3

Hallonfyllning: Koka upp hallonen, passera dem genom en sil och låt svalna. Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker. Tillsätt grädden, lite i taget, under vispning.

4

Kolafyllning: Blanda dulce de leche och ­vispad grädde.

5

Dela tårtbottnen i 3 delar. Bred hallon­fyllning på den första ­bottnen. Se till att spara en del av fyllningen till tårtans topp och kanter. Lägg på den andra bottnen. Bred på kolafyllningen och lägg på den sista bottnen.

6

Garnering: Bred ­hallonfyllning runt om och ovanpå tårtan. Spritsa resten i toppar på tårtan. Använd gärna olika storlekar på sprits. Garnera med godisägg, hallon och kryddgrönt.