18 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0.5 tsk hjorthornssalt
  • ägg till pensling
  • florsocker att sikta över

Fyllning

300 g nutella
4 dl vispgrädde
1.5 msk kakao
1.5 msk strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt smöret i bitar, ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet blandat med kakao och hjorthornssalt. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Ta upp degen på ­mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

5

Fyllning: Skär av ett lock på varje bulle. Bred nutella på bullarna. Vispa grädden med kakao och socker och spritsa på nutellan. Lägg på locken och sikta över florsocker.