10 bitar
Du behöver
- ½ g saffran
 - ½ dl strösocker
 - 100 g smör
 - 200 g vit choklad
 - 3 ägg
 - ½ dl ljus sirap
 - 1 msk vaniljsocker
 - 1 ½ dl vetemjöl
 - 1 krm salt
 
Lingongrädde
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
½ dl rårörda lingon
Ugn: 175°
Gör så här
1
Stöt saffran med 1 msk av sockret. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret under omrörning.
2
Rör ihop ägg, socker, sirap och vaniljsocker. Blanda först i smör och choklad och sedan mjöl och salt. Rör om till en smet.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.
4
Lingongrädde: Vispa grädde och florsocker. Rör ner lingonen och toppa kakan med lingongrädde.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






