10 bitar

Du behöver

  • ½ g saffran
  • ½ dl strösocker
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Lingongrädde

2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
½ dl rårörda lingon

Ugn: 175°

Gör så här

1

Stöt saffran med 1 msk av sockret. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret under omrörning.

2

Rör ihop ägg, socker, sirap och vaniljsocker. Blanda först i smör och choklad och sedan mjöl och salt. Rör om till en smet.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.

4

Lingongrädde: Vispa grädde och florsocker. Rör ner lingonen och toppa kakan med lingongrädde.