Du behöver

  • 10 g torkad svamp
  • 1 st liten gul lök
  • 300 g Quornfärs tinad
  • 6 st enbär stötta
  • 2 tsk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 150 g kokt potatis mjölig
  • margarin mjölkfritt, eller smör till stekning

Garnera med:

grönkål
brysselkål
apelsiner

Gör så här

1

Blötlägg svampen i varmt vatten. Låt rinna av och finhacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Blanda i enbär och timjan mot slutet. Låt kallna.

2

Kör Quornfärs, svamp, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond och Worcestershiresås i matberedaren. Vicka upp smeten i en bunke.

3

Skala och grovriv potatisen. Arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen i minst 1 timme. Forma smeten till bollar med vattensköljda händer och stek i en stekpanna med smör. Lägg upp på ett fat tillsammans med grönkål, kokt brysselkål och apelsinklyftor.