Du behöver
- 3 dl strösocker
- 1 dl muscovadorörsocker ljust
- 2 st ägg
- 3.75 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mandelmjöl
- 150 g smör
- 8 st plommon
- 50 g mandelspån
Garnera med:
florsocker
Servera med:
3 dl vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret. Rör samman socker, muscovadorörsocker, ägg, vetemjöl, bakpulver, mandelmjöl och smält avsvalnat smör i en bunke.
2
Smält smöret. Rör samman socker, muscovadorörsocker, ägg, vetemjöl, bakpulver, mandelmjöl och smält avsvalnat smör i en bunke.
3
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35cm.
4
Dela och kärna ur plommonen. Skär dem i tunna klyftor och stick ner i smeten. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. För över bakplåtspapperet på bakgaller. Låt kakan kallna. Skär upp i bitar och strö över florsocker. Servera med en klick vispad grädde.