Du behöver

  • 140 g fibertagliatelle ca 6 nystan
  • 150 g kassler
  • matfett

Sås:

grön paprika
1 msk matfett
2 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
1,5 dl riven ost
salt, svartpeppar
persilja

Servera med:

haricots verts kokta

Gör så här

1

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Skär kasslern i tunna skivor och stek hastigt i en stekpanna med lite matfett.

2

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Skär kasslern i tunna skivor och stek hastigt i en stekpanna med lite matfett.

3

Dela och kärna ur paprikan. Skär den i tärningar. Fräs matfett och mjöl i en kastrull under omrörning. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Låt såsen sjuda i 3 minuter.

4

Tillsätt riven ost och paprika, och rör om tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Servera ostsåsen till pastan med kassler, hackad persilja och kokta haricots verts.