Du behöver

  • 1 st förpackning dumplingsdegplattor 250 g

Fyllning:

3 st salladskål blad
2 st salladslökar
1 tsk salt
250 g kycklingfärs eller fläskfärs
2 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 tsk ingefära riven
0.5 tsk sesamolja
1.5 tsk svampsoja

Servera med:

sesamsås se recept
sallad på 1 ask böngroddar, 2 salladslökar, 1 röd paprika, 1 msk rapsolja

Gör så här

1
Fyllning: Hacka salladskålen och skiva salladslöken och blanda i en skål med 1 tsk salt. Låt stå 10 minuter. Låt rinna av i en sil och krama ur vätskan i en handduk. Blanda, kål, salladslök, färs, peppar, riven vitlök, ingefära, sesamolja och soja till en jämn smet.

2
Lägg en degplatta i handen. Fukta övre kanten på plattan med vatten (lättast att göra det med ett finger). Lägg ca 2 tsk fyllning i mitten på degplattan, vik ihop till en halvcirkel och tryck ihop i mitten.

3
Vik in den yttersta delen till ett veck mot mitten och tryck ihop. Gör likadant från andra sidan. Tryck till med tummarna och förslut knytet ordentligt. Ställ knytena i en bambukorg med ett bakplåtspapper i botten.

4
Ånga knytena i bambukorgen med lock, över en gryta med ca 2 cm kokande vatten, ca 7–8 minuter. Har du ingen bambukorg går det bra att använda ett durkslag eller ångtillsats för grönsaker. Servera med böngroddar, skivad salladslök och paprika frästa i olja.

5
Sesamsås: Blanda 1/2 dl japansk soja, 1/2 msk asiatisk fisksås, 1/2 tsk sesamolja, 1 tsk riven ingefära, 2 krm sambal oelek, 1/2 skivad salladslök, 2 msk rostade sesamfrön till en sås.