Du behöver
- 5 st persikor
 - 1 st gul lök
 - 0.5 st chilipeppar röd spansk
 - 0.5 dl äppelcidervinäger
 - 1 dl strösocker
 - 1 msk ingefära hackad
 - 1 msk gula senapsfrön
 - 1 st citron pressad saft
 - 1 dl vatten
 - 0.5 tsk salt
 - 1 dl russin
 
2 burkar
Gör så här
1
                Skölj och skålla persikorna i kokande vatten, ca 30 sekunder. Spola i kallt vatten och ta bort skalet. Dela persikorna och ta bort kärnorna. Skär persikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skrapa ur kärnorna och fin-hacka chilin.
            
2
                Blanda persikor, lök, chili, vinäger, socker, ingefära, senapsfrö, citronsaft och vatten i en kastrull. Koka upp och sjud under lock, ca 20 minuter, tills persikorna är mjuka. Smaka av med salt och tillsätt russinen.
            
3
                Ös upp i varma burkar med lock och ställ i kylen. Servera till kryddstarka grytor.
            










                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






