Du behöver

  • 2 skiva fläskkarré ca 300 g
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 100 g champinjoner
  • 150 g sockerärter
  • 1 st burk vattenkastanjer 227 g
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st ananas
  • 3 dl ananasjuice (från ananasburken)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • sherry ev 1 msk halvtorr
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk strösocker
  • salt svartpeppar

Servera med:

kokt ris

Gör så här

1
Skär fläskkarrén i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med soja och ingefära. Blanda så att alla bitarna blir täckta med soja.

2
Ansa och skiva svampen. Dela sockerärterna. Häll av vattnet från vat-tenkastanjerna. Ansa och skiva purjolöken. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Häll ner juicen från ananasen i en skål och skär ananasen i bitar.

3
Bryn köttet runt om i omgångar i en stekpanna med olja. Lägg över i en gryta.

4
Blanda ananasjuice och vatten så att det blir 3 dl. Tillsätt fond, majs-stärkelse, vinäger, sherry, tomatpuré och socker och rör om och häll i grytan. Rör om och låt grytan sjuda i 5 minuter.

5
Tillsätt svamp, sockerärter, vattenkastanjer, purjolök, paprika och ana-nas och låt koka under omrörning i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.