Du behöver

  • 1 kg kycklinginnerfilé
  • salt och peppar
  • Chili explosion

Marinad:

2 msk olja neutral
2 tsk soja
1 st lime rivet skal och pressad saft
trägrillspett

Jordnötssås:

2 st schalottenlökar
0.5 st chilipeppar röd spansk
1 msk ingefära hackad färsk
2 msk olja neutral
150 g jordnötssmör med jordnötsbitar
400 g kokosmjölk
2 tsk flytande honung
1 st lime pressad saft
salt och peppar

servera med:

sallad
kokt ris

Ugn: grill 225°

Gör så här

1
Marinad: Blanda olja, soja och limeskal och saft i en plastpåse. Tina (om du använder frysta) och torka av filéerna. Lägg filéerna i plastpåsen och gnid runt marinaden. Ta upp filéerna och trä upp på dubbla blötlagda grillspett. Krydda med salt, peppar och chili explosion. Grilla på en plåt högt upp i ugnen under grillelementet, ca 4 minuter per sida. Kontrollera köttet är riktigt genomstekt.

2
Jordnötssås: Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka chilipepparn. Fräs lök, chili och ingefära i en kastrull med olja, i 2 minuter. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och honung och koka upp under omrörning. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Servera till grillspetten tillsammans med sallad och kokt ris.