Du behöver

  • 500 g pasta gärna stora pastaskruvar
  • 4 st paprika orange
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • salt och peppar
  • 20 st marinerade soltorkade tomater
  • 200 g minitomater röda
  • 2 dl svarta oliver
  • 75 g rucolasallad
  • 0.5 dl parmesanost flagad

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Dela, kärna ur och rosta paprikorna på grillen eller högt under grillelementet i ugnen tills skalet blir svart. Låt dem svalna något och dra bort skalet. Skär paprikan i bitar och lägg i skålen till matberedaren och mixa med crème fraiche och chili. Salta och peppra. Blanda såsen med pastan i en stor skål. Så långt kan du förbereda.

3
Strimla de soltorkade tomaterna. Skölj tomaterna och låt oliverna rinna av. Blanda med pastan och vänd till sist ner sköljd och slungad rucolasallad och flagad parmesanost. Förvara svalt.