Du behöver

  • 600 st nötkött eller fransyska
  • 2 msk smör
  • 2 st gul lök skivad
  • 2 st grön paprika strimlad
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin koriander och paprikapulver
  • 0.5 tsk ingefära av vardera och nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 st burk krossade tomater ca 400 g
  • 2.5 dl vatten

Det här behövs för 5-­6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör och lägg över dem i en gryta. Fräs sedan löken och lägg den i grytan.

2
Blanda ner vitlök, paprika, kryddor, salt och tomater. Rör om och späd med lite vatten.

3
Sjud på svag värme ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av med mera kryddor om så önskas. Ris serveras till.

4
Lägg upp följande tillbehör i små skålar och bjud till grytan: kokosflingor, russin, skivade bananer, grön strimlad paprika och mango chutney.