Maria Forsbloms bästa hälsoråd: ”Ett dåligt tips från någon som jobbar på Nyhetsmorgon”

Programledaren och tvåbarnsmamman Maria Forsblom går upp mitt i natten när de flesta av oss ligger och sover. Här är hennes bästa hälsotips.

Vad äter du till frukost?
– Bästa måltiden på dygnet! Oftast blir det äggröra och kaffe med mycket mjölk, men eftersom jag har svårt för att slänga mat så äter jag ofta barnens rester också. Räknar jag med det så får jag även i mig fil och smörgåsar, haha.

Hur håller du dig i form?
– De senaste småbarnsåren har jag tyvärr inte lyckats prioritera den pulshöjande träningen så som jag gjorde tidigare. Det var länge sedan jag hade ett gymkort, men utomhuslöpningen före frukost är den härligaste träningen och den började jag komma igång med i somras under semestern. Att plocka efter barnen är också en ganska bra träning i sig …

Vilken frestelse kan du inte motstå?
– Jag tycker det är väldigt gott att dricka ovispad grädde. Ofta tar jag en matsked eller två när jag öppnar kylskåpet på morgonen och kvällen. Mums!

Ditt bästa hälsotips?
– Sömnen! Visserligen ett dåligt tips från någon som jobbar på TV4:s Nyhetsmorgon och går upp klockan tre på vardagarna … Men just därför märker jag hur bra kropp och knopp mår under semestern när jag inte ställer någon klocka. Helst, och utan problem, sover jag mellan 22 och 07.

Vad gör du för att må bra mentalt?
– Genom långa promenader. Jag bor nära både skog och vatten och att gå i den natur som finns i Sverige gör mig så gott! Det är även då som jag oftast kommer på nya idéer eller löser problem. Promenader har ju den positiva effekten på de flesta av oss men jag blir lika överraskad och glad varje gång jag kläcker en, för mig, briljant idé!

Hur gör du för att fylla på med energi?
– Leker med barnen. Det kanske låter som att jag slösar energi då, och så kan det ju vara beroende på lek. Samtidigt finns det inget mer givande än att se min fyra- och sexåring glada. De är min bästa medicin!

Hur kopplar du av?
– Under promenaderna känner jag mig väldigt avkopplad, men att scrolla runt på sociala medier är en vanligare avkoppling mellan alla måsten i vardagen.

 

 

Scroll to Top