• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sveriges bästa busschaufför 2014

  Bild 1292480

   

  Att leta upp vardagens hjältar och glädjespridare och belöna dem, det är något som vi på Hemmets Journal ser som en viktig och mycket kär uppgift. Redan när vi år 2010 instiftade Hemmets Journals Stora Pris, där vi belönar just vardagshjältar inom olika yrken, stod det klart att priset var en succé.

   

  Bild 1292482Tack vare stort engagemang från er läsare har vi under åren som gått kunnat kora Sveriges bästa kassörska, städare, hemtjänstanställda och brevbärare. Nomineringarna har strömmat in och gett oss bekräftelse på det som vi redan anade – att Sverige är ett land som är fullt av vardagshjältar som sprider glädje bland sina medmänniskor.

  Priset har väckt mycket uppmärksamhet och när vi nu för femte gången kommer att utnämna en vardagshjälte är det redan en institution. För vinnaren innebär det att bli 50 00 kronor rikare.

  – Nu kan jag förverkliga massor av drömmar, sa Susanne Lodin i Kramfors när hon av Hemmets Journals läsare röstats fram till förra årets vinnare.

  Susanne, lantbrevbärare som sprider glädje på Höga Kusten, utnämndes 2013 till Sveriges bästa brevbärare.

  I år söker vi Sveriges bästa busschaufför, en rattens riddare – oavsett om det är en man eller kvinna.

  Busschaufförer är en yrkeskategori som en mycket stor del av oss kommer i kontakt med varje dag. På väg till jobbet, affären eller fritidsaktiviteterna. Han eller hon kan förstås också vara den som ser till att barnen kommer tryggt till och från skolan eller förgyller bussutflykten när vi är ute och turistar.

  Du kan läsa om de fem slutkandidaterna till priset nedan. Fram t o m 17/10 kunde du rösta på vem som skulle vinna men omröstningen är nu stängd. Vinnarens namn presenteras 20 november 2014.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!