5 roliga saker för barnfamiljer att göra på Mallorca

Sofia Sandén driver bloggen Living Mallorca, där hon skildrar hur livet ter sig för en svensk familj som flyttat till charterfavoriten Mallorca på heltid.

Bloggaren Sofia Sandén och sambon Fredrik flyttade med sonen Malcolm, 10, till Mallorca år 2013. Till resemagasinet Vagabond delar hon med sig av sina bästa tips på utflyktsmål för andra barnfamiljer som går i samma tankar.

1. Gå på en marknad 

På Mallorca finns det en marknad varje dag i veckan i olika byar. Enklast är det att hyra bil, vilket är ett bra tips rent generellt om man vill ta sig runt på ön. Två utflyktstips är marknaden Santanyí och jätteloppisen i Consell.

Marknaden i Consell hålls varje söndag och det finns både en inomhus- och utomhusdel. Här kan man fynda allt från leksaker, husgeråd, möbler, smycken och kläder, enklare snacks som den mallorkinska bakelsen ensaïmada finns också att inhandla om man blir hungrig.

Marknaden i den pittoreska byn hålls på onsdagar och lördagar. Här säljs frukt och grönsaker, ostar, kläder och hantverk. Utanför Santanyí finns även den natursköna klippformationen Es Pontàs. 

5 roliga saker för barnfamiljer att göra på Mallorca
Frukt, grönsaker och kläder går att hitta på marknaden i Santanyí. Foto: Bigstock

2. Lianlekbana i skogen 

Att gå på en så kallad jungle park är en rolig aktivitet för alla åldrar om man behöver en förmiddag iväg från stranden. Det finns flera på ön. Har man mindre barn är banan i Bendinat ett bra tips. I Santa Ponsa finns en bana som är lite större och mer avancerad.

5 roliga saker för barnfamiljer att göra på Mallorca
Djungelbanan är kul för alla åldrar. Foto: Sofia Sandén

3. Strandhäng på Playa Portals

En jättefin sandstrand cirka 20 minuter utanför Palma. Här finns mysiga strandbarer med enklare mat och en segelskola där man kan hyra kajaker och dylikt. På sommaren har strandbaren Roxy, som bjuder på skön musik, snacks och drinkar, öppet. Dusch, toalett, glass – allt finns på plats. Här kan man lätt hänga en hel dag och hålla både föräldrar och barn nöjda. 

5 roliga saker för barnfamiljer att göra på Mallorca
Playa Portals har allt man kan önska sig. Foto: Sofia Sandén

4. En eftermiddag på Portixol 

Till skillnad från det ganska bergiga och kuperade landskapet som Mallorca är känt för är strandpromenaden vid Portixol lite som en plan raksträcka. Här kan man göra av med lite överskottsenergi och hyra cyklar eller åka sparkcykel längs med havet. Det finns också gott om mysiga restauranger och caféer när man vill ladda batterierna. 

5 roliga saker för barnfamiljer att göra på Mallorca
Strandpromenaden vid Portixol är perfekt för en tur på sparkcykeln. Foto: Sofia Sandén

5. Beach club Gran Folies

Gran Folies i Cala Llamp är egentligen en klassisk strandklubb, men atmosfären är ganska lugn och klubben är populär bland barnfamiljer. Här finns en restaurang och en saltvattenpool. Om man vågar kan man även hoppa ut i havet från några klippor. 

5 roliga saker för barnfamiljer att göra på Mallorca
Beach club Gran Folies är populär bland barnfamiljer. Foto: Sofia Sandén

Läs hela intervjun med Sofia på Vagabond, och besök Sofias blogg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top