Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

4 portioner

Du behöver

  • 400 g fisk, lax och torsk
  • 4 potatisar
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 purjolök
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk chilisås
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • ½ kuvert saffran
  • 1 tsk smulad timjan
  • ½ tsk mald anis eller fänkål
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och rotselleri och fräs i smör. Lägg i buljongtärning och häll på vatten och koka i 15 minuter tills allt är mjukt.
  2. Vispa eller mosa sönder potatis och selleri. Skölj och strimla purjolöken, skär tomaterna i små bitar och dela fisken i tärningar 2 x 2 centimeter.
  3. Lägg ner hackad vitlök, chilisås, apelsinskal, saffran, timjan, anis, vin och crème fraiche i grytan.
  4. Låt koka i 10 minuter och smaka av med salt. Lägg i fisken och koka tills den är klar, cirka 5 minuter. Servera med bröd.