4 portioner
Du behöver
- 4 ark folie
- 600 g torskfilé
- 600 g kokt färskpotatis
- 1 purjolök
- 200 g cocktailtomater
- 1 zucchini
- 50 g smör
- ½ citron, pressad saft
- ½ dl finhackad dill
- Salt och svartpeppar
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
Gör så här
- Dela fisken i jämnstora grova bitar. Dela potatisen i mindre bitar. Skär ett snitt på purjolöken, längs med och skölj rent med kallt vatten. Skär i skivor. Dela tomaterna i halvor och skär zucchinin i mindre bitar.
- Ta fyra folieark och fördela grönsaker och fisk jämnt i mitten av arken.
- Dela smöret i mindre bitar och fördela med citronsaften. Toppa med hälften av den hackade dillen och krydda med lite salt och peppar.
- Förslut paketen och grilla tills fisken är genomstekt i ca 15–20 minuter.
- Blanda samman crème fraiche med dijonsenap och resten av den hackade dillen, krydda med lite salt och peppar.
- Servera fiskpaketen med den kalla såsen och gärna med citronklyftor och en god sallad.