Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 2–3 morötter
- ¼ vitkålshuvud
- 2 dl, 400 g, gröna eller röda linser
- 2 paket krossade tomater
- 1 msk torkad basilika
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 msk honung
- 8 dl vatten
- Svartpeppar Förslag på olika tillbehör
- Stekt halloumi
- Stekt korv
- Krossade nachos och creme fraiche
- Tärnad kokt potatis
Gör så här
Skala och hacka löken och skala och riv vitlöken. Skala och riv morötterna grovt och hacka vitkålen.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Lägg i morötter, kål, linser, krossade tomater, basilika, buljongtärningar, honung och vatten.
Koka upp och koka soppan i 20 minuter. Mixa den slät och smaka av med peppar.
Stek halloumin tills den fått fin färg. Dela i mindre bitar och lägg i soppan.