Du behöver

    Currysås
  • 1 lök, hackad
  • 2–3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 morot, riven
  • ½ äpple, rivet
  • Olja till stekning
  • 2 msk currypulver
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk
  • Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg, vispade
  • 3 dl panko ströbröd
  • Rikligt med olja till stekning
  • 3 dl skalade edamamebönor
  • Servering
  • Kokt ris
  • Lite spetskål (gärna röd)
  • Inlagd ingefära
  • Rostade sesamfrön
  • Strimlad salladslök

Gör så här

1

Currysås: Fräs lök, vitlök, morot och äpple i lite olja i en varm kastrull. De ska inte få färg, bara mjukna något. Tillsätt curry och gurkmeja, och låt det fräsa med kort.

2

Häll i kokosmjölken och låt såsen sjuda under lock i 5–10 minuter. Mixa såsen slät och smaka av.

3

Kyckling: Banka ut kycklingfiléerna lätt och vänd dem i mjöl, sen ägg och sen panko-ströbröd. Stek dem gyllene och genomstekta i olja i en varm stekpanna. Krydda med salt.

4

Häll kokande vatten över edamamebönorna och låt dem dra kort. Häll av vattnet.

5

Lägg upp kokt ris i stora skålar eller djupa tallrikar. Toppa med skivor av krispig kyckling, currysås, edamamebönor, strimlad kål, inlagd ingefära, ett stänk sesamfrön och salladslök. Servera genast.