Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 25 sötmandlar
  • 4 bittermandlar
  • 150 g smör
  • 1 stort ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Servering
  • Bär
  • Vispgrädde
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Smörj en form, 20 cm i diameter. Mal all mandel. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Vänd i mjölk, mjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker och mald mandel. Rör sist i smält smör.

3

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

4

Servera gärna med bär och vispad grädde.