Du behöver

  • 1 st stor gul lök
  • 4 tsk currypulver 2+2 tsk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde 1+3 dl
  • 3 tsk salt
  • 600 g rödspätta
  • 300 g räkor med skal
  • 1 kruka dill

Gör så här

1

Hacka löken fint och stek genomskinlig i smör – använd en vid gryta med lock.

2

Tillsätt 2 tsk curry, pressad vitlök, zesten från citronen, chiliflakes och ris. Rör om och tillsätt vatten, 1 dl grädde och salt.

3

Placera de frysta fiskfiléerna ovanpå riset, pressa över saften från citronen och salta lätt. Lägg på lock och sjud på medelvärme, ca 25 min.

4

Vispa genast upp de återstående 3 dl grädde med återstående 2 tsk curry. Lyft på grytlocket och bred ut den uppvispade grädden ovanpå fisken. På med locket igen.

5

Skala räckorna och hacka dillen fint. När bara några minuter återstår, lägg räkorna ovanpå fisken, låt allt bli varmt, strö över dill och servera.