Du behöver

  • 2 burk matjessillfiléer `a 200 g
  • 8 st små potatisar
  • 3 st ägg
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk sillspad
  • salt
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1

Koka potatisen och låt den svalna. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 7 minuter.

2

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Strö över mjöl och späd med grädde, mjölk och sillspad. Småkoka i 5 ­minuter under omrörning.

3

Rör i persilja och smaka av med salt.

4

Skiva potatisen. Skala och skiva äggen. Varva potatis, ägg, sillen i bitar och sås i två lager, tänk på att lägga sås också mellan varven.

5

Strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 15 minuter.