Du behöver

  • 300 g sobanudlar eller äggnudlar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g stora räkor
  • olja för stekning
  • 1.5 msk sriracha chilisås
  • 1 st knippe vårlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 0.33 st gurka
  • 1 st morot
  • 100 g edamamebönor
  • 1.5 msk sesamfrön
  • Eventuellt koriander
  • salt och peppar

Dressing

1 st liten vitlöksklyfta
10 g ingefära
4 msk olivolja
1 msk sesamolja
2.5 msk soja
2.5 msk risvinäger
2 msk honung
Eventuellt chiliflakes
peppar

Gör så här

1

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, sila av vattnet, och låt dem droppa av.

2

Skala och hacka vitlök. Fräs räkor och vitlök i olja i en panna tills de precis är genomstekta. Vänd ner chilisåsen, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

3

Skär vårlöken, paprikan och gurkan i strimlor. Skala och skär moroten i skivor. Lägg allt i en skål tillsammans med edamamebönor, nudlar och räkor.

4

Dressing: Skala vitlöken och ingefäran. Finhacka båda och vänd ihop med resten av ingredienserna. Smaka av. Vänd dressingen med nudelsalladen och garnera med sesamfrön och ev koriander.