Skicka in ditt allra bästa recept! Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren. Mejla favoriten@icakuriren.se Skriv ”Läsarfavoriten”, Icakuriren, 205 07 Malmö. Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv. Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 500 g pasta
  • 1 burk kräftstjärtar i lake
  • 1 burk musslor i lake
  • 350 g skaldjursmix
  • röd paprika
  • gul paprika
  • zucchini
  • soltorkade tomater i olja
  • vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar
  • 150 g gorgonzola
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk skaldjursfond
  • riven Västerbottensost
  • parmesanost

Ugn: 200°

Gör så här

  1.   Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och lägg den i en form.
  2.  Låt kräftstjärtar och musslor rinna av.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Dela zucchinin på längden och skiva den. Strimla tomaterna och skala och riv vitlöken.
  4. Blanda paprika, zucchini, soltorkade tomater och riven vitlök med skaldjur och fördela ovanpå pastan. Dela gorgonzolan i mindre bitar och lägg ovanpå.
  5. Blanda grädde och fond och häll i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Strö över finriven parmesanost vid servering.