Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
500 g pasta
1 burk kräftstjärtar i lake
1 burk musslor i lake
350 g skaldjursmix
röd paprika
gul paprika
zucchini
soltorkade tomater i olja
vitlöksklyfta
1 tsk basilika
salt och peppar
150 g gorgonzola
5 dl vispgrädde
1 msk skaldjursfond
riven Västerbottensost
parmesanost
Ugn: 200°
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och lägg den i en form.
Låt kräftstjärtar och musslor rinna av.
Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Dela zucchinin på längden och skiva den. Strimla tomaterna och skala och riv vitlöken.
Blanda paprika, zucchini, soltorkade tomater och riven vitlök med skaldjur och fördela ovanpå pastan. Dela gorgonzolan i mindre bitar och lägg ovanpå.
Blanda grädde och fond och häll i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat. Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.