Du behöver
- 100 g glasnudlar
- 2 st morötter
- 150 g sugarsnaps
- 0,5 st gurka
- 100 g babyspenat
- 1 kruka mynta
- 1 kruka koriander
- 0,5 dl salta jordnötter
- olja och smör
- 400 g entrecote alt ryggbiff
Dressing
röd chili
vitlöksklyfta
5 cm stor bit ingefÀra
2 msk smakneutral olja
limefrukter
1 msk fisksÄs
1 msk soja
1 msk strösocker
Gör sÄ hÀr
Dressing: Dela och kÀrna ur chilin. Skala vitlöksklyftan och ingefÀran. Finhacka allt och blanda med resterande ingredienser. LÄt stÄ och mogna medan du fixar salladen.
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna pÄ förpackningen. Skölj i kallt vatten och lÄt rinna av ordentligt. SkÀr ett par gÄnger genom nudlarna sÄ att de inte blir sÄ lÄnga.
Skala morötterna och strimla eller hyvla dem. Strimla sugarsnapsen. Skiva eller strimla gurkan. Strimla spenaten och örterna. Finhacka jordnötterna.
Salta och peppra biffen och stek den i olja och smör i cirka 2â3 minuter pĂ„ varje sida. LĂ„t vila och skiva sedan tvĂ€rs över fibrerna.
Blanda grönsaker och örter. LÀgg pÄ biffen och strö över nötterna. Skeda över ett par matskedar av dressingen och servera resten vid sidan av.