Du behöver

  • 100 g glasnudlar
  • 2 st morötter
  • 150 g sugarsnaps
  • 0,5 st gurka
  • 100 g babyspenat
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • olja och smör
  • 400 g entrecote alt ryggbiff

Dressing

röd chili
vitlöksklyfta
5 cm stor bit ingefÀra
2 msk smakneutral olja
limefrukter
1 msk fisksÄs
1 msk soja
1 msk strösocker

Gör sÄ hÀr

1

Dressing: Dela och kÀrna ur chilin. Skala vitlöksklyftan och ingefÀran. Finhacka allt och blanda med resterande ingredienser. LÄt stÄ och mogna medan du fixar salladen.

2

Tillaga nudlarna enligt anvisningarna pÄ förpackningen. Skölj i kallt vatten och lÄt rinna av ordentligt. SkÀr ett par gÄnger genom nudlarna sÄ att de inte blir sÄ lÄnga.

3

Skala morötterna och strimla eller hyvla dem. Strimla sugarsnapsen. Skiva eller strimla gurkan. Strimla spenaten och örterna. Finhacka jordnötterna.

4

Salta och peppra biffen och stek den i olja och smör i cirka 2–3 minuter pĂ„ varje sida. LĂ„t vila och skiva sedan tvĂ€rs över fibrerna.

5

Blanda grönsaker och örter. LÀgg pÄ biffen och strö över nötterna. Skeda över ett par matskedar av dressingen och servera resten vid sidan av.