Du behöver

  • 2 st aubergine mellanstora
  • 1 dl rapsolja
  • 200 g tomat
  • 1-2 st gula lökar
  • 2-3 msk olivolja
  • 3-4 msk vatten
  • 2-3 st dillstjälkar
  • flingsalt

Gör så här

1

 

Sätt ugnen på 225–250 grader. Skär auberginerna i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på en papprad plåt och pensla med olja på båda sidor. Sätt plåten i mitten av ugnen och rosta auberginerna 20–25 minuter. Salta.

 

2

Skiva stora tomater eller dela småtomater. Skala och skiva löken. Stek löken i olja cirka 3 minuter. Tillsätt tomaterna och stek cirka 3 minuter. Salta. Lägg i de rostade auberginerna och vänd om försiktigt så att grönsakerna varvas. Tillsätt vattnet. Lägg på dillstjälkarna. Sjud under lock 5–8 minuter. Ta bort dillstjälkarna och kasta dem. 

3

Smula över lite flingsalt, peppra och lägg på dillvipporna. Servera med nykokt potatis.