Du behöver

  • 1 st citron
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 3 msk olivolja
  • 150 g örtmarinerade oliver
  • 1 st hel vitlök
  • 800 g kycklinglår med ben
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm chiliflingor
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk flytande honung
  • 2.5 dl hönsbuljong

Till servering

grön sallad
gott bröd
kokt potatis

Gör så här

1

Tvätta citronen och skär den i skivor.

2

Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek citronskivorna cirka 1 minut på varje sida och ta upp dem på ett fat.

3

Häll oljan i pannan. Lägg i oliver och vitlöksklyftor och fräs dem cirka 5 minuter, ta upp dem på ett fat.

4

Krydda kycklinglåren med salt och stek dem runtom i ­oljan som finns kvar i pannan, cirka 20 minuter, vänd dem då och då. Toppa kycklingen med citronskivorna, fördela oliverna och vitlöken runtom, strö över chiliflingorna och persiljan, ringla över honungen och buljongen och efterstek under lock cirka 10 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.

5

Servera med grönsallad, gott bröd och potatis eller gryn.


Kommentar:
I den här kycklingpannan blir det extra gott att blanda olika sorters oliver.