Du behöver

  • 4 st stora skivor bröd
  • 1 l färska kantareller eller annan svamp
  • 8 st medelstora soltorkade tomater
  • 8 skiva magert bacon
  • salt
  • paprikapulver
  • grillkrydda
  • smör till stekning
  • riven parmesanost

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader grill/övervärme.

2

Ansa svampen, dela stora exemplar. Skölj tomaterna och badda dem sedan torra med köks­papper.

3

Skär baconet i centimeterbreda strimlor på längden med vass kniv. Stek strimlorna nästan färdiga på lite mer än medelvärme, aningen mjuka kan de vara.

4

Strimla tomaterna fint och låt dem steka med baconet helt kort. Passa, de bränns lätt.

5

Stek svampen separat med smör, salta och krydda.

6

Stek brödskivorna gyllenbruna i smör, fördela dem på (papprad) plåt.

7

Lägg bacon- och tomatstrimlor på ena diagonalhalvan av varje brödskiva och svamp på den andra. Strö på lite parmensanriv och gratinera några minuter före servering.


Kommentar:
Anders Tenebäck i Karlskoga skickade in recept på sin goda svampsmörgås med bacon och tomat. Rött vin eller öl till, rekommenderar han.