Du behöver

  • 1 dl vit quinoa
  • 4 st tomater
  • 1 st burk cocktailtomater
  • 150 g haricots verts
  • 150 g fetaost
  • 70 g blandade salladsskott
  • 2.5 msk rostade solroskärnor

Tomatdressing

8 st cocktailtomater
0.5 st citron
2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 nypa chiliflakes
1 msk finhackad basilika
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skiva tomaterna och halvera cocktailtomaterna.

3

Koka de färska bönorna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter.

4

Skölj burkbönorna i kallt vatten, låt rinna av. Dela osten i mindre bitar.

5

Varva quinoa med tomater, bönor, fetaost och sallad på ett fat. Strö över solroskärnor.

6

Tomatdressing Dela tomaterna. Mixa dem till en slät dressing tillsammans med citronsaft, vinäger, olja, honung, chiliflakes och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.

7

Tips : Prova också att blanda några matskedar av dressingen med tjock yoghurt.


Kommentar:
Här använder vi tomater både i den matiga salladen och i den friska dressingen.