Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2-3 st råa salsicciakorvar
  • 300 g cocktailtomater
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 msk finhackad persilja

Till servering

nykokt pasta
Parmesan

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Snitta och dra skinnet av korven och dela färsen i mindre bitar. Skär tomaterna i halvor eller klyftor.

2

Hetta upp en stekpanna och stek korvfärsen utan matfett, den innehåller en del fett så det behövs inget extra. Stek i cirka 5–10 minuter tills den är knaprig och genomstekt. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs i några minuter till.

3

Tillsätt tomaterna och låt puttra samman i 2–3 minuter, tills tomaterna mjuknat.

4

Smaka av med salt och peppar. Strö över finhackad persilja och servera med nykokt pasta och finriven parmesan.

5

Tips  Gör en sallad med gröna blad och god vinägrett att servera till pastan.


Kommentar:
Färsk salsicciakorv i pastasåsen sätter fin smak. Korven steks först knaprig för att sedan koka med färska tomater i den mustiga pastasåsen.