Du behöver

  • 4 st kotletter vit tonfisk
  • 2 st citroner
  • 300 g spagetti
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 msk kapris
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Till garnering

bladpersilja

Gör så här

1

Salta och peppra tonfisken och låt den vila medan resten görs i ordning.

2

Koka spagettin enligt anvisningar på förpackningen, men korta ner koktiden ett par ­minuter. Spara 3/4 dl av kokvattnet innan du häller av det.

3

Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Häll 2 msk olivolja i en kall stekpanna och tillsätt vitlök och chili. Sätt pannan på högsta värme, vrid ner till medel så snart det börjar fräsa. På så sätt slipper du bränna vid vitlöken.

4

Tillsätt kaprisen och fräs i ett par minuter under omrörning. Vänd ner spagettin och rör runt så att allt blandas. Tillsätt ­pastavattnet och låt puttra några minuter, tills vätskan nästan kokat in helt. Lägg sedan upp spagettin på ett stort fat.

5

Dela citronerna i fyra bitar och stek snittytan i 1 msk olivolja tills de börjar få färg. Stek därefter tonfisken i samma olja, 45 sekunder per sida.

6

Lägg upp fisk och citroner på fatet. Strö över hackad bladpersilja. Pressa citronerna över maten vid servering.

7

Tips!  Tonfisken går också bra att tillaga på grillen istället för att stekas i panna.


Kommentar:
Tonfisken blir godast när den halstras lätt och har en rå kärna. Spagetti med ordentligt med smak av vitlök, chili och kapris är ett enkelt och ljuvligt gott tillbehör.