Du behöver
- 500 g laxfilé utan skinn
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad färsk ingefära
- 1 tsk mald koriander
- 3 dl kamutvete se tips
- 3 dl vatten
- 1 msk kycklingfond eller grönsaksfond
- 250 g gröna sojabönor
- salt och peppar
- olja till stekning
Chili- och citronolja
0.5 dl olivolja
1 st röd chili
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
Till garnering
färsk koriander
Gör så här
Salta och peppra laxen och låt vila i 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, ingefära och koriander i olja i en kastrull tills det börjar mjukna.
Rör ner kamutvete och tillsätt vatten och fond. Lägg laxen ovanpå vetet, lägg på locket och låt sjuda i 10 minuter.
Lyft upp laxen och dela den i mindre bitar. Rör ner sojabönor i vetet och smaka av med salt och peppar. Vänd ner laxbitarna.
Chili- och citronolja Kärna ur och strimla chilin. Lägg oliv-olja, chili och citronskal i en liten kastrull och värm försiktigt. Låt sjuda någon minut.
Ringla chili- och citronolja över pilaffen och garnera med koriander.
Tips: Kamutvete är en gammal vetesort med mild, nötig smak.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Piffa upp pilaffen med nötigt kamutvete kryddat med ingefära, vitlök och frisk koriander.