Du behöver
- 800 g mjölig potatis kokt kall eller ljummen
- 1 st gul lök
- smör att steka i
- 1 tsk currypulver
- 2 st salladslökar
- 0.75 tsk salt
- 1 st ägg
- 1 msk ströbröd
- 100 g kidneybönor eller vita bönor
- 150 g fetaost eller salladsost
- rapsolja eller smör, att steka i
Sallad
200 g cocktailtomater
1 st gurka
0.5 st röd chili
2 st salladslökar
salt
rapsolja att ringla över
Servering
turkisk yoghurt
Gör så här
Mosa potatisen i en bunke. Skala och hacka löken och stek den i smör i en stekpanna. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt curryn och rör om.
Skiva salladslöken fint. Rör ner stekt lök, salladslök, salt, ägg och ströbröd i den mosade potatisen. Avsluta med att röra ner väl sköljda, avrunna kidneybönor och smulad salladsost. Rör inte mer än nödvändigt, det är gott om salladsosten är i ganska stora bitar.
Forma 16 biffar av smeten och stek dem till fin färg i rapsolja eller smör i stekpanna. Det går snabbt i två stekpannor.
Skär tomaterna i skivor. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnhuset och skär gurkan i bitar.
Dela och kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken fint. Blanda tomat, gurka, chili, salladslök i en skål. Smaka av med salt och ringla över lite rapsolja.
Servera potatisbiffarna med salladen och eventuellt turkisk yoghurt.
Tips: Här är det gott med den typen av salladsost som säljs i stora plåtburkar.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Potatisbiffar är smart restmat, vi kryddar dem med curry och salladslök. Servera med en sallad och eventuellt turkisk yoghurt.