Du behöver

  • 1 kg nektariner ca 6 stycken
  • 1 dl vatten
  • syltad ingefära knöl + 1 msk lag
  • 800 g strösocker

Gör så här

1

Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär i små bitar och lägg i en kastrull med vatten.

2

 Koka under lock i 5 minuter. Finhacka ingefäran. Sänk värmen. Tillsätt socker och låt smälta på svag värme. Höj värmen och tillsätt ingefära och 1 msk lag. Koka kraftigt utan lock i 10–15 minuter. Skumma efter hand. 

3

Häll upp på väl rengjorda, varma burkar. Förslut. 

Smakkompisar Röda vinbär, kardemumma, mandel, lime, blåbär, vanilj.


Kommentar:
Nektarinen är en söt och saftig stenfrukt som är släkt med plommon. Den passar bra till sylt och marmelad, och är fin att lägga in hel.