Du behöver

  • 4 st tomater
  • 4 skiva surdegsbröd
  • olivolja till pensling
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • finhackade färska örter
  • 4 skiva parmaskinka skivor
  • oliver marinerade

Gör så här

1

Hacka tomaterna mycket fint och låt dem rinna av i en finmaskig sil.

2

Hacka tomaterna mycket fint och låt dem rinna av i en finmaskig sil.

3

Pensla brödskivorna med oljan och grilla dem cirka 1 minut på varje sida, till exempel i grillpanna.

4

Bred vitlöken på bröden och fördela över tomathack. Droppa över lite fin olivolja. Krydda med flingsalt och peppar. Garnera med örter. 

5

Servera med parmaskinka och oliver.


Kommentar:
Välj fina mogna tomater till bruschettan. Du kan också använda en stor bifftomat.