Du behöver

  • 25 g valnötskärnor
  • 2 tsk honung
  • salt
  • 100 g chèvreost utan kanter
  • 2 msk crème fraîche
  • salt & peppar
  • 2 st endiver
  • 1 st grapefrukt
  • 1 msk timjan repad

Gör så här

1

Bryt valnötskärnorna i lite mindre bitar och rosta dem i torr panna tills de börjar få lite färg. Ringla över honungen och rosta i ytterligare någon minut under omrörning, passa så att det inte bränns. Salta lätt och lägg på bakplåtspapper att svalna. 

2

Mixa eller mosa ihop chèvren med crème fraîchen. Smaka av med en nypa salt och peppar. Skala grapefrukten med en vass kniv, skär bort allt det vita och skär ut hinnfria filéer. Tärna filéerna.

3

Skär av fina blad från endiv-erna, skölj och torka dem och lägg upp på ett fat. Spritsa eller klicka på chèvrekrämen, strö över grapefrukt och valnötter och toppa med några blad repad timjan. 

4

Tips Smaka på grapefruktbitarna innan du lägger upp dem. Är de väldigt beska? Strö i så fall 1 tsk strösocker över dem och låt marinera i några minuter i rumstemperatur. 


Kommentar:
Fina endiveblad blir sin egen tallrik, och fylls med getostkräm, valnötter och grapefrukt.