Du behöver

  • 0,5 st citron saften
  • 250 g smördeg 1 rulle, kyld
  • 2 msk muscovadosocker
  • 4-5 msk florsocker
  • 1 st ägg litet
  • rosmarinkvistar eller myntablad

Servera med

crème fraîche
5 st äpple

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Pressa citronsaft över skivorna.

2

Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspappret på
en ugnsplåt och nagga smördegen med en gaffel. Strö hälften av muscovadosockret över smördegen, spara cirka 2 centimeter degkant. Lägg på äppelskivorna omlott, spara fortfarande cirka 2 centimeter degkant runtom och sikta cirka 2/3 av florsockret över äpplena. Vik över degkanten runtom och pensla den med uppvispat ägg. 

3

Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills degen fått fin färg, cirka 15–20 minuter. 

4

Strö resten av muscovadosockret över äpplena. Toppa med rosmarinkvistar och sikta över resten av florsockret. Servera med crème fraîche. Grädde eller vaniljglass är också gott till.