Du behöver

  • 250 g pasta okokt valfri
  • 0.5 msk salt
  • 1 st rödlök
  • 1 st citron
  • 1 st fänkål tunt skivad med sdill
  • 1 st rädisor knippe skivade
  • 1 dl svarta oliver
  • dill en knippe

Dressing:

citron saften av 1
1.5 dl olivolja
1 st vitlök klyfta
salt och chilipeppar

Topping:

2 st sardeller burkar raka
4 st ägg eller skivor
salladsblad till dekoration

Gör så här

1
Använder du spagetti kan du bryta pastan i decimeterstora bitar. Vi har använt en spagetti som är lite tjockare än vanlig spagetti och passar bra i sallad. Koka pastan med rikligt med vatten och salt. Sila pastan och skölj i den i kallt vatten. Låt rinna av.

2
Skiva rödlöken tunt och lägg i en liten skål. Pressa citronen och häll saften över löken.

3
Ta fram en rymlig bunke. Häll i pasta, lök med citronsaft, fänkål, rädisor och oliver. Knipsa av lagom stora dillvippor, spar några till dekoration. Blanda salladen väl.

4
Blanda till dressingen och ringla den över salladen. Portionera upp salladen i djupa tallrikar. Dekorera med sardeller, ägg och dillvippor. Stick in några salladsblad och

5
servera med vitlöksbaguette.