Du behöver

  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar färsk ingefära (ca 30 g)
  • 1 st rotselleri (ca 300 g)
  • 2 st morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st kokosmjölk (400 ml)
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st kidneybönor
  • 60 g babyspenat (spara några blad till garnering)
  • lime saften av 1
  • salt och peppar
  • limeklyfta

Gör så här

1
Halvera chilin och skrapa ur fröna. Skiva chili och vitlök. Riv ingefäran.

2
Skär bort skalet på rotsellerin. Skala morötterna. Tärna allt i cirka 1 x 1 centimeter stora bitar.

3
Fräs rotfrukter med chili, vitlök och ingefära i olja i en rymlig kastrull utan att de tar färg i cirka 2 minuter. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar.

4
Låt koka på svag värme tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, cirka 5 minuter.

5
Skölj bönorna och tillsätt dem med det mesta av spenaten och limesaft. Salta och peppra. Servera med limeklyftor att pressa i. Garnera med lite strimlad spenat.