Du behöver
- 1 st röd chili
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 1 bitar färsk ingefära (ca 30 g)
 - 1 st rotselleri (ca 300 g)
 - 2 st morötter
 - 1 msk rapsolja
 - 1 st kokosmjölk (400 ml)
 - 8 dl vatten
 - 2 st grönsaksbuljongtärningar
 - 1 st kidneybönor
 - 60 g babyspenat (spara några blad till garnering)
 - lime saften av 1
 - salt och peppar
 - limeklyfta
 
Gör så här
1
                Halvera chilin och skrapa ur fröna. Skiva chili och vitlök. Riv ingefäran.
            
2
                Skär bort skalet på rotsellerin. Skala morötterna. Tärna allt i cirka 1 x 1 centimeter stora bitar.
            
3
                Fräs rotfrukter med chili, vitlök och ingefära i olja i en rymlig kastrull utan att de tar färg i cirka 2 minuter. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar.
            
4
                Låt koka på svag värme tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, cirka 5 minuter.
            
5
                Skölj bönorna och tillsätt dem med det mesta av spenaten och limesaft. Salta och peppra. Servera med limeklyftor att pressa i. Garnera med lite strimlad spenat.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







