Du behöver

  • 450 g fläskkarré benfri
  • 2 msk matolja
  • salt
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1.5 msk currypasta röd
  • 2 tsk japansk soja
  • lime saften av en halv
  • 2 dl hönsbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 4 st salladslökar strimlade
  • 50 g sockerärter strimlade
  • 1 dl koriander färsk och hackad

Gör så här

Strimla karrén fint. Fräs den i het, stor stek- eller wokpanna med olja. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare en halv minut. Sänk värmen och tillsätt soja, lime och curry. Rör om och häll i buljong och kokosmjölk, koka ihop under en minut. Tillsätt sockerärter, salladslök och koriander precis före servering.


Kommentar:
Servera med nykokt jasminris.