Du behöver
- 1 msk olivolja
 - 1 st vitlöksklyfta finhackad
 - 0.5 dl färsk basilika finhackad
 - 0.5 dl dill finhackad
 - 0.5 dl gräslök finhackad
 - 100 g smör rumstempererat
 - 6 st potatis medelstora
 - 1 st sötpotatis
 - 4 st gulbetor
 - 4 st entrecôte tjocka skivor, rumstempererade
 - salt och peppar
 - smör att steka i
 - 1 st rödlök
 - 3 st tomater
 
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 225 grader. Börja med kryddsmöret. Stöt vitlök och örter i en mortel tillsammans med olivoljan. Rör ihop smör och örtblandning och ställ en stund i kylen.
            
2
                Tvätta och skala potatis, sötpotatis och betor. Skär dem i bitar och sprid ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de blivit mjuka och fått fin färg. Vänd gärna på rotfrukterna efter halva tiden.
            
3
                Stek under tiden entrecoteskivorna i smör blandat med olja i het panna, cirka 2–3 minuter på varje sida. Stek högst en eller två i taget så att det inte blir för kallt i stekpannan och köttet blir kokt i stället för stekt. Salta och peppra. Lägg köttet att vila under ugnsfolie så att det håller värmen.
            
4
                Strimla rödlöken och skär tomaterna. Blanda lök och tomater med de rostade rotfrukterna, smaka av med salt och peppar.
            
5
                Servera entrecoten med rotfruktsblandningen, kryddsmöret och en fräsch sallad.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







