Du behöver

  • 150 g fetaost
  • 22 st cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk rödvinsvinĂ€ger
  • 10 st stora Ă€gg t ex frukost
  • 1 2/3 dl vatten eller mjölk
  • 1 tsk salt
  • rapsolja till stekning

Garnering:

örter fÀrska
svartpeppar nymalen

Gör sÄ hÀr

1
SkÀr osten i skivor.

2
Nagga tomaterna med gaffel och frÀs dem i stekpanna i olivoljan cirka 3 minuter. Krydda med salt och socker och frÀs cirka 1 minut.

3
Ringla över vinĂ€gern och frĂ€s ytterligare 1–2 minuter. HĂ„ll tomaterna varma.

4
Vispa ihop Àgg, vatten och salt, bara sÄ att allt blir vÀlblandat. Stek 4 omeletter, en i taget:

5
Hetta upp rapsoljan i en stekpanna med sluttande kanter, cirka 23 centimeter i diameter. HÀll i 0,25 av omelettsmeten, (ca 1,5 dl smet) som genast börjar stelna. Lyft eller stick i omeletten sÄ att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten Àr fÀrdig nÀr den stadgat sig men fortfarande Àr krÀmig pÄ ytan. Luta pannan och lÄt omeletten försiktigt glida ner pÄ en tallrik. Stek tre omeletter till pÄ samma sÀtt.

6
Fördela ostskivorna och tomaterna pÄ omelettens ena halva. Vik över den andra halvan med hjÀlp av stek-spade.

7
Garnera omeletterna med fÀrska örter. Peppra.