Du behöver

  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar finmalen
  • 300 g körsbärstomater
  • smör
  • 100 g pesto
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g haricots verts ansade
  • 2 st bönor burkar vita
  • sallad ett par nävar blandad
  • 0.5 msk olivolja (citron)olivolja
  • flingsalt svartpeppar

Gör så här

1
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Knäck i ett ägg i sänder och vispa lätt. Tillsätt resten av mjölken, salt och peppar, vispa.

2
Skär locket av tomaterna, spar locken till salladen. Gröp ur kärnhuset. Häll äggsmeten i oljad form och ställ i tomatskålarna. Grädda i mitten av 175-gradig ugn 20–25 minuter. Fyll tomaterna med pesto före servering.

3
Koka under tiden upp vatten och salt, sjud haricots vertsen 4–5 minuter. De ska ha spänst kvar. Spola med kallvatten. Skölj vita bönor och sallad. Skaka av och blanda sallad, bönsorter och tomatlocken. Droppa citronolja på, salta och svartpeppra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 532, Fett 25 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 11 g