Du behöver

  • 400 g pasta t ex penne rigate
  • 1 st ricotta (250 g) i bitar
  • 1 dl parmesanost riven
  • 0.5 dl mellangrĂ€dde
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • tomatsallad
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st svarta oliver urkĂ€rnade
  • 1 st basilika kruka fĂ€rsk

Gör sÄ hÀr

1
Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Koka pastan. HÀll av i durkslag och hÀll tillbaka.

2
Gör tomatsalladen under tiden. Halvera vitlöksklyftan och gnid den mot insidan av en serveringsskÄl. Halvera tomaterna. HÀll av vÀtskan frÄn oliverna. Hacka basilikan. Blanda allt med olivolja i skÄlen, salta och peppra. Rör om vÀl.

3
Rör i ricotta, parmesan, grÀdde och olja vÀl i pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera direkt med tomatsalladen.


Kommentar:
NÀringsvÀrde: Kcal 533, Fett 23 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 5 g