Du behöver
- 1 st gul lök
- 25 g smör
- 1 msk majsenaredning
- 6 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtÀrningar
- 1.5 dl bönor vita pÄ burk
- 3 st morötter eller knippmorötter
- 250 g sugar snap peas frysta
- 2 dl matlagningsgrÀdde
- Àrtskott
- rostat bröd
Gör sÄ hÀr
1
Hacka löken och mjukfrÀs den i smör i minst tre minuter. Strö över majsenaredning och rör i vatten och buljongtÀrningar. TillsÀtt vita bönor och lÄt puttra i 10 minuter.
2
Skala under tiden morötterna och skÀr dem i smÄ bitar. SlÄ hett vatten över sugarsnapÀrtorna i en skÄl och lÄt stÄ i tre minuter. HÀll av och spola med kallt vatten. LÄt rinna av. Strimla sugarsnapÀrtorna grovt.
3
Ta soppan frÄn vÀrmen och mixa den slÀt. TillsÀtt morötter och sugarsnapÀrtor och rör i grÀdden. LÄt puttra i ytterligare nÄgra minuter tills morötterna Àr tillagade men fortfarande spÀnstiga. Smaka av med salt.
4
Toppa med Àrtskott och servera med ett gott bröd.