Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 25 g smör
  • 1 msk majsenaredning
  • 6 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl bönor vita på burk
  • 3 st morötter eller knippmorötter
  • 250 g sugar snap peas frysta
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ärtskott
  • rostat bröd

Gör så här

1
Hacka löken och mjukfräs den i smör i minst tre minuter. Strö över majsenaredning och rör i vatten och buljongtärningar. Tillsätt vita bönor och låt puttra i 10 minuter.

2
Skala under tiden morötterna och skär dem i små bitar. Slå hett vatten över sugarsnapärtorna i en skål och låt stå i tre minuter. Häll av och spola med kallt vatten. Låt rinna av. Strimla sugarsnapärtorna grovt.

3
Ta soppan från värmen och mixa den slät. Tillsätt morötter och sugarsnapärtor och rör i grädden. Låt puttra i ytterligare några minuter tills morötterna är tillagade men fortfarande spänstiga. Smaka av med salt.

4
Toppa med ärtskott och servera med ett gott bröd.