Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 25 g smör
  • 1 msk majsenaredning
  • 6 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtĂ€rningar
  • 1.5 dl bönor vita pĂ„ burk
  • 3 st morötter eller knippmorötter
  • 250 g sugar snap peas frysta
  • 2 dl matlagningsgrĂ€dde
  • Ă€rtskott
  • rostat bröd

Gör sÄ hÀr

1
Hacka löken och mjukfrÀs den i smör i minst tre minuter. Strö över majsenaredning och rör i vatten och buljongtÀrningar. TillsÀtt vita bönor och lÄt puttra i 10 minuter.

2
Skala under tiden morötterna och skÀr dem i smÄ bitar. SlÄ hett vatten över sugarsnapÀrtorna i en skÄl och lÄt stÄ i tre minuter. HÀll av och spola med kallt vatten. LÄt rinna av. Strimla sugarsnapÀrtorna grovt.

3
Ta soppan frÄn vÀrmen och mixa den slÀt. TillsÀtt morötter och sugarsnapÀrtor och rör i grÀdden. LÄt puttra i ytterligare nÄgra minuter tills morötterna Àr tillagade men fortfarande spÀnstiga. Smaka av med salt.

4
Toppa med Àrtskott och servera med ett gott bröd.