Du behöver

  • 3 kg kamben av gris
  • 1.5 msk salt
  • 1 msk malen ingefära
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 msk peppar lika delar svart

Glaze:

1 dl japansk soja
1 dl sirap mörk
1 dl ketchup
1 dl muscovadosocker
2 st chili finhackade
2 st vitlöksklyftor finrivna
3 cm färsk ingefära finriven
1 msk peppar lika delar svart

Gör så här

1
Dra bort den tunna hinnan på kambenen. Gnid in kambenen med salt, ingefära, farinsocker och tre sorters peppar. Grilla kambenen på direkt värme så att de får grillsmak och färg.

2
Flytta till indirekt värme, lägg på locket och grilla kambenen i 90–120 minuter i cirka 120 grader. För den som grillar mycket revben finns speciella revbensställ som är bra att använda,.

3
Glaze: Blanda alla ingredienser till glazen i en bunke. Tänk på att pressa ut juicen ur det trådiga från ingefäran som blir kvar på rivjärnet.

4
Ta kambenen från grillen. Öka temperaturen i grillen till 175–200 grader. Pensla kambenen med glaze. Grilla på båda sidor på direkt värme så glazen fastnar på köttet.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken Alla älskar grillat! av Christian Hellberg (Nygren & Nygren)