Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st gul lök
  • 0.5 kg fast potatis
  • 1 st äpple
  • 2 msk smör
  • 1 msk timjan finhackad färsk
  • 1 st lagerblad
  • salt och svartpeppar
  • fläskkotlett à ca 150 gram

Gör så här

1
Koka upp vatten med kalvfond i en rejäl gryta eller traktörpanna. Skala lök och potatis och skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Dela löken och skiva tunt. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor.

2
Hetta upp en matsked smör i stekpanna och stek löken glansig med äpplet några minuter. Lägg ner i buljongen tillsammans med potatisen och krydda med timjan och lagerblad.

3
Hetta upp ytterligare en matsked smör i pannan. Krydda kotletterna på bägge sidor med salt och peppar. Stek i några minuter på varje sida. Lägg ner i grytan och på med lock. Sjud i cirka 10 minuter tills potatisen mjuknat.