Du behöver

  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 tsk currypulver
  • 2 msk majonnäs
  • salt peppar
  • 500 g lax skinn- och benfri
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet
  • olivolja till stekning

Till servering:

4 skiva surdegsbröd
salladsblad
avokado skivad
rödlök skivad

Gör så här

1
Rör ihop gräddfil, curry och majonnäs till en currydressing och smaka av med salt och peppar.

2
Hacka laxen med vass kniv till en färs och blanda den med sweet chilisås och limeskal.

3
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Forma fyra bollar av färsen, lägg dem i pannan och tryck till lite försiktigt så att du får runda fina burgare.

4
Stek på medelvärme i cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra.

5
Rosta bröden och lägg på sallad, laxburgare, avokado och rödlök. Toppa med currydressingen. Har du koriander hemma är det gott att strö över några blad.