Du behöver
- 1 dl gräddfil
- 0.5 tsk currypulver
- 2 msk majonnäs
- salt peppar
- 500 g lax skinn- och benfri
- 2 msk sweet chilisås
- 1 st lime det yttersta finrivna skalet
- olivolja till stekning
Till servering:
4 skiva surdegsbröd
salladsblad
avokado skivad
rödlök skivad
Gör så här
1
Rör ihop gräddfil, curry och majonnäs till en currydressing och smaka av med salt och peppar.
2
Hacka laxen med vass kniv till en färs och blanda den med sweet chilisås och limeskal.
3
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Forma fyra bollar av färsen, lägg dem i pannan och tryck till lite försiktigt så att du får runda fina burgare.
4
Stek på medelvärme i cirka 2 minuter per sida. Salta och peppra.
5
Rosta bröden och lägg på sallad, laxburgare, avokado och rödlök. Toppa med currydressingen. Har du koriander hemma är det gott att strö över några blad.