Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • 4 dl handskalade räkor (ca 280 g)
  • 1 st äpple grönt
  • 25 g ishavsrom sikrom eller löjrom
  • 1 msk pepparrot fint riven
  • 2 msk gräslök fint skuren
  • 2 msk dill fint skuren
  • 2 dl crème fraîche

Till servering:

blandad sallad

Gör så här

1
Skrubba bakpotatisarna, torka dem och pricka dem lite runt om med en potatissticka eller vass liten kniv.

2
Lägg dem på en tallrik och mikra dem på full effekt i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom.

3
Låt räkorna rinna av under tiden, om du valt handskalade på burk. Skala äpplet och tärna det riktigt fint. Rör samman crème fraiche, rom, pepparrot, gräslök och dill. Vänd ner räkor och äpple. Smaka av med salt och peppar. Kryssa potatisarna och tryck till så att de öppnas.

4
Servera dem med räkröran och en god sallad.